120114-FESTA SANT ANTONI DEL PORQUET a RELLEU 14/01/2012

EL PROPET 14 DE GENER DE 2012 , ESTEM DE FESTA A RELLEU
Visita: www.relleusantantonidelporquet.blogspot.com
APUNTAT AL GRUP DE SANT ANTONI DEL PORQUET EN FACEBOOK:
http://www.facebook.com/group.php?gid=304081737093
EVENT: ESTAS CONVIDAD A VISITAR-NOS I GAUDIR DELS NOSTRES MENJARS TRADICIONALS.
http://www.facebook.com/events/257769297609562/

Relleu sabrá a "coca facida", "coquetes a la paleta", con melva, y "pericana". Relleu olía a una deliciosa olleta, y ya en la mañana empezó a llenar su aire con el humo del asado de los "embotits" y las chuletas. No dejó siquiera fuera de los sentidos el gusto dulce y reconfortante de los buñuelos y el chocolate. Porque Relleu recuperá un año más una tradición que, pese a cumplir una década evoca toda una vida, la de todos los antepasados que por estas fechas se reunían en las masías para la matanza del cerdo, repartiéndose como buenos vecinos todas las partes del aprovechado porcino.La recuperación de esta tradición la festeja desde entonces el pueblo en comunión entre la Comisión de Fiestas Mare de Deu del Miracle y la Comissió de Sant Albert. La primera pone el trabajo y los aperitivos populares, y el segundo sufraga los cerdos y el coste de la olleta (que se elabora en cerca de diez perolos enormes en el garaje ubicado en los bajos de la casa consistorial). Tampoco faltan los jóvenes, la comisión de Fiestas de Agosto, que participa encargándose de la barra en la que se escancia la bebida; ni los músicos, desde la colla de dolçainers Els Valerios que arrancó la jornada con el volteo de campanas, a la banda de la Sociedad Musical Relleuense, que amenizó la tarde hasta entrar la noche. La Colla l'Aixama i todos a una dieron lo mejor de sí para dejar satisfechos a los suyos y a los de fuera al tiempo que gozaron de la diversión de un acto de reencuentros. La espectacularidad del mismo hace que la matanza del cerdo de Relleu se convierta en un acto de peregrinaje tanto para los hijos del pueblo que viven en otros lugares, como ocurre en sus fiestas patronales de septiembre, y para turistas extranjeros fascinados por la España de Berlanga. Así, sólo en la jornada matinal pudieron verá llegar hasta cinco autobuses con visitantes de Benidorm, La Nucía y Jávea, aparte de los cientos de vecinos que subieron en sus vehículos particulares desde otras localidades de la costa de la Marina Baixa.
Una comisión muy completa.Quizá con mas relevancia que otros años se ará notar el dispar proceder y especialización profesional de los mas de 40 miembros de la Comisión. Así, llamó la atención el curioso dispositivo puesto en la fuente del pueblo para hacer que el agua llegara directa a una moderna máquina de café. "Lo ha hecho el fontanero, porque dinero, poco, pero ideas, todas", diján los festeros de la Comisión, a escasos metros de unos panes gigantescos. "Esos los he hecho yo", decía orgulloso mientras a su lado reía el tesorero, quien trabaja en una entidad bancaria y logrará dar de sí un aparente escueto presupuesto de 1.000 euros. Tras ellos, las cocineras, que no cesaron de amasar hasta que los mozos llegaron con la olleta. Y ésta, perfecta para recuperar fuerzas a los pelotaris del Club de Pilota Relleu de la partida del carrer Major. Todos vuelven a la plaza a las doce. Pero esta vez para bendecir -y no comer- los animales.

Llóc: La plaça del Cor de Jesus ,-Relleu-Marina Baixa.
Hora: A partir de les 08:30 hores(14/01/2012) fins els 23:30 hores(15/01/2011).


Nota1:Les festers de SANT ALBERT participaran am una barreta ,on podreu gaudir de les tradicionals begudes palometa , ricard ,vi de casa , i una amplia selecció de begudes de Relleu tot a benefici del Patró de la joventut de Relleu.

Nota2: Les festers de la Mare de Deu del Miracle, obriran amb una barreta una barreta ,on podreu gaudir de les tradicionals coques a la paleta i melva , i una amplia selecció de menjars de la terreta ,com botifarres i llangonisses ,coca amb melva,coca amb tonyina , coca destapada de Relleu tot a benefici de la Patrona de Relleu.

Nota3: Mentres estas visitant el poble , pots anar a comprar a les comerços de:-Carnisseria Domenech-Carnisseria el Taino-Tenda Ca Maruja-Panadería Moli--Bar Isidro-Bar El Collaet-Bar el Balcó de Relleu-Bar Abatec-Bar Limon Three-Bar Sonrrisa-
Podras visitar el Museu de Relleu,El Castell de Relleu, La Patá de Sant Jaume, L'Esglesia de Sant Jaume,El Pantá de Relleu,El Bunker,etc....
Col.laboren:
Colla L'Aixama.(Actuació de la Rondaia i Danses).
Club Pilota Relleu.(Trofeu de Pilota de Sant Antoni).
Festers de Sant Albert.(Barra Beguda).
Festers de Setembre. (Barra Menjars+Suvenirs de Relleu).

Comerciants de Relleu.(TainoGosalbez,JoeDomench,CatxoPolo.).
Joan d'Altea.

Programació NoOficialDIA 14/01/2012-
08:30h- Matança dels porcs en un lloc privat amb els medis moderns.
10:00h -Revolteig de campanes, degustació de dolços tradicional acompanyats de misteleta i herbero amb l'arrivada de tothom a la plaça ,vestit amb les tradicionals brusons , mocadors , la boina i altres utenciles antics que utilitzaven els nostres antepassats.-(inagurarem les dues serveis de barres del festers de Sant Albert i la Mare de Deu del Miracle).
10:30h- Arrivada dels cargament dels porcs per a situar-los en els penjadors de la plaça per a treballarlos i elaborar els tradicional butifarres,llangonisses,xulletes,cuixots,etc...(S'aprofita tot).
11:00h- Hora d'almorçar junta als festers de la Mare de Deu i les festers de Sant Albert.
11:30h- Partida de Pilota "VI-Trofeu Sant Antoni del Porquet" 
CP RELLEU-CP LA VILA
12:30h- Hora de la cerveçeta, vinet, palometa , ricardet ,misteleta,canyeta, amb una picaeta.
13:00h- Ens amenitçara el mitg dia la donçaina i el tabalet, amb balls popular per la Colla l'Aixama.
13:45h- Arrivada dels calderos de L'OLLETA.
14:00h- Hora de dinar , on repartiran plats d'olleta per a tothom que ens visite.
17:00h- La bandeta de la Lira Relleuense ens tocará unes cançonetes.
17:15h- Encesa de les fogueres amb les quals ens escalfarem i més ens prepararém el sopar.
19:30h- Acomençará la tradicional rostida de Botifarres, Llangonisses, xulletes,etc.
20:00h- Rostida de botifarres, llangonisses i carn dels porcs.
21:00h- Hora de sopar per a tothom que estigui en la plaça del poble.
12:00h- Finalització de la festa de Sant Antoni del dissabte, però podem anar al Pub el Pòsit a sentir musica i beure unes copetes.

DIA 15/01/2012
12:30h- Misa en honor a Sant Antoni del Porquet a la plaça Cor de Jesus.
-En acabar la missa es fará la bendicció del animals i del pá beneit ,repartinse entre els presents.
13:45h- Cerveceta en els bars de Relleu (El Galió,Isidro,Abatec,El Collaet,El Balcó,Limon Three,Sonrrisa).

Gracies a tothom per vindrer a disfrutar un dia de poble i participar amb les festers de Sant Albert i La Mare de Deu del Miracle; i amb tota la gent de Relleu,fins l'any que vé.

MésInformació en:
MÉS INFORMACIÓ EN : http://www.relleusantantonidelporquet.blogspot.com/


RELLEU-PR21-HimneRelleu-PR100918-506MB7.19mHD.mov

RELLEU-PR06-ElMale-Bando-MatançaDelPorc-100116-43MB42sHD.mov

RELLEU-PR24-SantAntoniDelPorquet2011-110115-567MB3.32m110115.MOV

RELLEU-1ºPart-Sant Antoni del porquet 2010-100117.avi

RELLEU-2ºPart-Sant Antoni del porquet 2010-100117.avi

RELLEU-PR40.2012-Nt9EdicióSantAntoniPorquet14.01.2012-1.49GB7m43s-.mov

20150118V-Relleu-SANT ANTONI DEL PORQUET-- R E L L E U -- 17 GENER 2015 xVicentPico_61mb3m9s

20180120V-Relleu-Fiesta del Cerdo-Sant Antoni del Porquet 2017 Relleu x SjimmyReefman_70mb3m2s